Zwangerschapsvervanging – Coördinator WegWijs in 010 (20 uur)

ROTTERDAM – Voor ons project WegWijs in 010, een maatjesproject voor jonge nieuwkomers, zijn wij op zoek naar een tijdelijke coördinator.

Wie zijn wij?
Samen met vrijwilligers zet Stichting Mara zich in voor mensen in kwetsbare posities, vanuit de overtuiging dat iedereen van waarde is en dat verbondenheid tussen mensen van levensbelang is. Onze projecten voeren we uit in Rotterdam en Den Haag en zijn gericht op bijvoorbeeld dak- en thuisloze jongeren en jonge nieuwkomers. Daarnaast ondersteunt Stichting Mara diverse migrantenorganisaties, inloophuizen en andere plekken waar mensen elkaar ontmoeten. Op dit moment zijn wij op zoek naar een tijdelijke collega om ons team te komen versterken als: Projectcoördinator WegWijs in 010 (20 uur). Het betreft een vervanging in verband met zwangerschapsverlof in de periode januari tot eind juni 2022.

Wat houdt het project in?
WegWijs in 010 is een (maatjes) project voor jonge nieuwkomers van 12 tot 19 jaar, die les volgen op een ISK-school. Zij worden in groepjes gekoppeld aan enthousiaste studenten Sociaal Werk. De studenten organiseren activiteiten die de jongeren helpen bij het leren kennen van Rotterdam, het oefenen van de Nederlandse taal en praktische zaken zoals: hoe word ik lid van een (sport)club? Het doel van het project is de jonge nieuwkomers zelfredzamer maken in de stad waar ze wonen, laten zien hoe leuk Rotterdam is en bovenal ze beter thuis te laten voelen in hun nieuwe omgeving. Het project duurt een schooljaar (september 2021 – juni 2022).

Wat ga je doen?
Je start halverwege het schooljaar. Dat betekent dat de koppelingen tussen de studenten en de leerlingen al gemaakt zijn. Het gaat om ongeveer 18 studenten en 50 leerlingen van de ISK verdeeld over 9 groepjes. Een groot deel van de werkzaamheden bestaat uit het aansturen van de studenten en monitoren of het contact tussen de studenten en de leerlingen goed gaat. De studenten houden
je op de hoogte d.m.v. een wekelijks verslag.

Taken en verantwoordelijkheden:
 Je bent het aanspreekpunt voor zowel de vrijwilligers als de ISK-scholen.
 Je houdt de voortgang en de doelen van het projectplan goed in de gaten en legt aan het einde verantwoording af over de resultaten.
 Je begeleidt de studenten in het organiseren van de activiteiten en geeft feedback en tips.
 Je springt af en toe in bij activiteiten indien nodig.
 Je stuurt maandelijks een update naar de ISK-scholen over hoe het gaat met het project en de leerlingen die zij hebben opgegeven.
 Je plaatst een keer in de week een bericht op de Instagrampagina van WegWijs in 010.
 Aan het einde van het project organiseer je een groepsuitjes voor alle deelnemers.

Jouw profiel:
 Je kent Rotterdam goed en bent op de hoogte van wat er te doen is in de stad.
 Je hebt ervaring in het aansturen van en werken met jongeren.
 Je hebt belangstelling voor andere culturen en hebt ervaring met anderstaligen.
 Je hebt ervaring in het organiseren van activiteiten.
 Je bent creatief en oplossingsgericht.
 Je werkt en denkt op HBO niveau.

Wij bieden je:
 Een leuke, afwisselende tijdelijke baan voor 20 uur in de week in een fijne werkomgeving waar eigen ideeën en initiatieven gewaardeerd worden.
 Flexibele werktijden en mogelijkheden tot thuiswerken.
 Salariëring volgens de cao Sociaal Werk (schaal 8).

Verder praten?
Is dit voor jou aanleiding om kennis te willen maken? Stuur dan jouw motivatiebrief (met c.v.) uiterlijk vrijdag 3 december naar onze directeur Marc Bollerman: marc@maraprojecten.nl. Wil je eerst meer weten? Bel met Karina op 06-42061692, mail naar karina@maraprojecten.nl of kijk op www.wegwijs010.nl. We horen graag van je!