Ode aan het niet-reizen

“Reizen maakt je open, nieuwsgierig en spontaan. Reizen is avontuur en brengt rust. Reizen helpt je oude patronen te doorbreken. Door weg te zijn, beseffen we wat we thuis hebben en gaan we dat meer waarderen. Maar dat alles is net zo goed voor de thuisblijver weggelegd, menen Karlijn Bunnig en Jette van Ravesteyn. Leef bewust, verleg je grenzen, maak actief contact met anderen, en ga in gesprek met mensen, of vrijwilligerswerk doen met een doelgroep waar je normaal nooit mee in contact zou komen. Je zult je verbazen over hoeveel je over jezelf en de wereld kunt leren door in contact te staan met daklozen, gedetineerden of anderen die ver weg staan van jouw belevingswereld.”

Lees de inspirerende column van onze collega Karlijn Bunnig: “Ode aan het niet-reizen. Hoe je vrij te voelen zonder je koffer te pakken”, in: Volzin, augustus 2018, blz. 34-35.

Bekijk ook: