16-11-2021 t/m 07-12-2021: Cursus ‘Geloof in de politiek?!’

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe dat zit: mag u als christen politiek actief zijn? Heeft het eigenlijk wel nut om te gaan stemmen? En die scheiding van kerk en staat dan? Welke manieren zijn er om de politiek te beïnvloeden?
Vaak hebben christenen allerlei vragen over politiek. We zien van alles op televisie, maar politiek vraagt om dialoog. Er zijn allerlei meningen en er spelen allemaal verschillende belangen.

SKIN, SKIN Rotterdam en HUB-Geloof in Den Haag organiseren een laagdrempelige online cursus. Deze cursus is bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan en na te denken wat het christelijk geloof zegt over politiek. De cursus wordt gegeven door christenen die zelf politiek actief zijn binnen de ChristenUnie, een partij die zich baseert op het gedachtegoed van christenen die al generaties lang inzetten in de Nederlandse politiek en vaak al over deze vragen over geloof en politiek hebben nagedacht. Die kennis deelt de ChristenUnie graag met álle christenen, op welke partij je ook kiest te stemmen.

In vier avonden gaan we met elkaar in gesprek over deze vragen:

  • Mag u als christen eigenlijk wel of niet politiek actief zijn? Wat zegt de Bijbel?
  • Scheiding tussen kerk en staat?
  • Waarom zou ik gaan stemmen? En waar staan al die partijen eigenlijk voor?
  • Welke manieren zijn er om de politiek te beïnvloeden?

Meer informatie over de cursus vindt u hier.

Praktisch:
Data: Dinsdagavond 16, 23 en 30 november en 7 december van 20-22u.

De cursus wordt via zoom gegeven.
U kunt zich voor de cursus aanmelden via shirleni@maraprojecten.nl