Even voorstellen … Floor van Orsouw

Hallo! Ik ben Floor van Orsouw en werk sinds september bij Mara als geestelijk verzorger en coördinator van Het Goede Gesprek.

In Het Goede Gesprek worden thuiswonende ouderen die behoefte hebben aan een goed gesprek gekoppeld aan een vrijwilliger. Dit project loopt al in Rotterdam Centrum en gaat binnenkort van start in Charlois. Ik werk hierin nauw samen met welzijnsaanbieder Wmo Radar. Er zijn veel thuiswonende ouderen die eenzaam zijn, als gevolg van het verlies van een partner, sociaal netwerk, gezondheid en/of zelfstandigheid. Een maatje dat regelmatig langskomt om hierover van gedachten te wisselen kan heel ondersteunend zijn. De vrijwilligers worden getraind in gespreksvoering over zingeving en levensvragen en krijgen intervisie. Na een half jaar evalueer ik aan de hand van een beeldplaat met de oudere hoe het maatjescontact wordt ervaren.

Eerder werkte ik als geestelijk verzorger in justitiële inrichtingen, een ziekenhuis en in een verpleeghuis in Rotterdam Noord. Ik vind het heel bijzonder om in mijn werk naar de meest uiteenlopende levensverhalen te mogen luisteren en mensen nabij te zijn op moeilijke momenten. Door een aandachtig luisterend oor voelen mensen zich getroost of ontstaat er ruimte voor nieuwe perspectieven.

Naast mijn werk ben ik graag bezig met dansen (Afrikaans en salsa), muziek (van Sona Jobarteh tot Johnny Cash), spinning (ja, in een groep zo hard mogelijk fietsen op een stilstaande fiets), schrijven (poëzie, korte verhalen, columns), lezen (van Hisham Matar tot Aminatta Forna) en tijd doorbrengen met mijn gezin.