Even voorstellen … Harm van Schie

Den Haag – We hebben een nieuwe college bij Mara: Harm van Schie. Hij gaat meewerken en -denken met HUB-Geloof in Den Haag en stelt zich hieronder zelf aan je voor. Wij wensen Harm veel werkplezier bij Mara!

Ik ben Harm van Schie, ik kom (althans in Rotterdam) van twee verdiepingen beneden.

Ik ben bijna 25 jaar getrouwd met Esther en heb 3 kinderen. Ik ben het meest van mijn tijd werkzaam als architect maar daarnaast ook altijd actief in de kerk. Aanvankelijk in de Nederlandse kerk maar mijn kerkelijke omgeving is door de jaren sterk verkleurd. Dat komt omdat ik me altijd met de rand van de kerk heb bezig gehouden. De vraag hoe kerk te zijn in deze tijd en omgeving. Dat heeft ertoe geleid dat ik meegewerkt heb aan een 3 tal nieuwe kerkvormen “churchplants”.

Deze churchplants, waar we met elkaar opnieuw de plek van de kerk verkenden, hebben allemaal een internationale en ook inter denominale kleur. Lekker van alles wat: jong, dynamisch en creatief. Daar voel ik me ook thuis. De ene keer statig liturgisch, de andere keer uitbundig wild en van ver over de grens. 

Op dit moment geef ik leiding aan een internationale gemeente waar Chinees, Thai, Spaans, Engels,  en o.a. Arabisch wordt gesproken. En zelfs Nederlands. We bestaan uit veel nieuwe Nederlanders. Via deze gemeenschap zijn mijn contacten met internationale kerken gegroeid. Daar kan ik op dit moment gebruik van maken bij zowel SKIN-Rotterdam als Mara. Ook mijn kennis van de gebouwde omgeving komt te pas. Want dat zijn nu net de meest prangende vragen van veel migrantenkerken.

Ik hoop dat ik deze kennis en ervaring kan inzetten de komende tijd en vind het erg leuk met jullie samen te werken. Om zo de kerken in Den Haag tot dienst te zijn.