HUB-heidag

DEN HAAG – “Mijn droom voor de HUB is dat ze is als de baobab boom, een grote brede boom waaronder de mensen elkaar ontmoeten, spreken met elkaar en schaduw vinden. Dat de HUB dit is voor de kerken” Dit was één van de dromen die op de heidag van de HUB naar voren kwam van één van de pastors. Andere dromen zijn: een eigen vindbare plek, kerken die verbonden zijn en niet geïsoleerd, maar ook kerken met een grote positieve impact op de stad Den Haag die Gods liefde delen. Een hoop festival.

We waren in de Ignatiuskerk aan de Elandstraat en Madelon van SKIN landelijk begeleidde de dag. We deelden met elkaar hoop en dromen en gebed voor de stad en de rol van de HUB hierin. We keken terug naar de mooiste momenten en stelden de vraag: wat betekent het voor kerken om deel te zijn van de HUB? “De HUB helpt ons naar buiten gericht te zijn.” De groep internationale kerken wordt vaak vergeten, maar het is een groep met impact en veel veerkracht in de samenleving. Dat mag meer in zicht komen.

We waren aanwezig met kerken uit allerlei achtergronden die samen de HUB-raad in oprichting vormen. Internationale kerken, church plants, katholieke kerken, Afrikaanse kerken, Spaanstalige kerken, protestantse kerken die allemaal die visie van de HUB dragen om samen te werken, samen het geluid van de kerken te laten horen en impact te hebben op de stad!