M25Rotterdam wordt The Challenge

Op zondag 8 juli zijn de vrijwilligers van M25 Rotterdam bedankt voor hun inzet met een uitje naar Duinrell. Daarmee zit niet alleen het M25 seizoen erop, maar wordt het hele project afgerond. Dit najaar zal het mooie gedachtegoed achter M25 echter opnieuw vorm krijgen. In een ander jasje, met een iets andere insteek, gaan we verder met The Challenge: www.thechallengerotterdam.nl.

De afgelopen weken hebben de jongeren van M25 Rotterdam zich ingezet door maaltijden uit te delen voor dak- en thuislozen bij de Missionaries of Charity, gezwommen met en pannenkoeken gemaakt voor kwetsbare kinderen in Rotterdam Noord via de PeP-club, een verwendag verzorgd voor tienermoeders i.s.m. Stichting Niahm, Pasen gevierd met mensen met een verstandelijke beperking bij de ASVZ, geknutseld met kinderen van vluchtelingen uit het asielzoekerscentrum, de koningsdag rommelmarkt bezocht met ouderen uit verpleeghuis Pniël en wandelen met ouderen van De Burcht, het strand in Scheveningen schoongemaakt in het kader van de Dag van de Aarde, gewandeld in het Arboretum met mensen met een verstandelijke beperking via het project Kerkplein en nog veel meer!

Zowel deelnemers, vrijwilligers, kwetsbare mensen en organisaties kijken met enthousiasme terug op de inzet van de jongeren. De maatschappelijke stagiaires van het Emmauscollege en de GSR die hebben meegedraaid geven gemiddeld een 8,5 aan hun stage bij M25. Velen van hen blijven dan ook na hun stage nog betrokken.

De afgelopen jaren hebben Stichting Mara en Samen 010 het project M25 vormgegeven in Rotterdam. Verschillende katholieke parochies, protestantse kerken en scholen hebben kunnen kennismaken met dit diaconaal jongereninitiatief. Vanaf de zomer zullen Mara en Samen 010 niet meer actief de kartrekkers zijn van dit project, maar gaat M25 grotendeels zelfstandig verder. Het is mooi om te zien dat verschillende kerken het diaconaal jongerenwerk zullen blijven voortzetten in hun eigen gemeenschappen. Voor eventuele tips en ideeën wat betreft diaconale activiteiten met en voor jongeren zijn wij nog steeds wel te bereiken.

In Rotterdam zal er na de zomer een nieuw jongereninitiatief voor kerken en scholen starten wat voortbouwt op de ervaringen van M25: The Challenge! Nieuwsgierig? Kijk hier voor meer informatie of contact op met Shirleni Blanken via shirleni@maraprojecten.nl.