Keukenprins(es) gezocht voor OPstap Rotterdam

ROTTERDAM – Hou je van koken en wil jij je graag inzetten voor dak- en thuisloze jongeren? Dan is vrijwilliger worden bij OPstap Rotterdam misschien wel iets voor jou! Eens in de twee weken organiseren we op maandagen een uitgebreide warme lunch voor Rotterdamse dak- en thuisloze jongeren tussen de 17 en 27 jaar.

Wat houdt het in?
Om de week op maandag verzorg je een uitgebreide warme maaltijd voor circa 20 personen. Dit doe je samen met 1 of 2 andere vrijwilligers. De boodschappen doe je meestal in de ochtend, zodat je om 11 uur kan starten met koken. Vanaf 13 uur komen de jongeren aan tafel. Natuurlijk mag je zelf ook lekker mee eten. Na het eten ruimen jij en de andere vrijwilligers alles weer op.

Wij vragen van jou…
Dat je goed bent in boodschappen doen met een klein budget, lekker kan koken en dat je je afspraken na komt. Natuurlijk verwachten we ook dat je geïnteresseerd bent in de leefwereld van thuisloze jongeren en graag iets voor hen wil betekenen. Je bent betrouwbaar, betrokken en hebt inlevingsvermogen. Tevens is het belangrijk dat je zelf in een stabiele situatie verkeert.

Daarnaast verwachten we van een vrijwilliger:
• Een open houding en respect voor de achtergrond en levenswijze van elkaar.
• Een stevige persoonlijkheid met goede communicatieve vaardigheden.
• Je weet een band op te bouwen, maar kan ook de nodige afstand houden.

Voor een goede uitvoering van het vrijwilligerswerk is het van belang dat:
• Je om de week beschikbaar bent op maandag van 10 tot 16 uur
• Een VOG kan overleggen (wordt vergoed)

Ben jij die keukenprins of – prinses die we zoeken?
Wil je meer info of weet je al zeker dat jij iets wilt betekenen voor deze jongeren? Neem dan contact op met Anna Boukema, anna@maraprojecten.nl of 06-81897259.