Positieve Krachten Bundelen

ROTTERDAM – Doel van het project Positieve Krachten Bundelen, ofwel: PKB, is om de therapietrouw van migranten met Hiv te verbeteren door het aanbieden van extra begeleiding door een seropositieve vrijwilliger. Het project Positieve Krachten Bundelen is onderdeel van het grootschalig programma Verbetering therapietrouw bij migranten. Dit programma is opgezet door het Erasmus MC, Maasstadziekenhuis en de GGD.

De opzet van het project is het koppelen van een vrijwilliger aan een patiënt van één van de ziekenhuizen. De vrijwilliger is zelf Hiv-positief en kan goed omgaan met zijn/haar Hiv-infectie en therapie zodat hij/zij de patiënt die daar moeite mee heeft of er net mee begonnen is, kan ondersteunen. Speciaal voor dit project is een training ontwikkeld om daarmee vrijwilligers te oefenen en te scholen om hun inzet als ervaringsdeskundige te verbeteren en versterken. De bedoeling is dat deze training tweemaal per jaar wordt aangeboden aan vrijwilligers.

Meer informatie over Positieve Krachten Bundelen en de effectiviteit ervan kun je lezen op de website van HiiV Healthcare of bekijken in een mooi en inspirerend filmpje.

Neem contact op met Karlijn Bunnig, T: 010-4116085, M: 06-41535322, E: karlijn@maraprojecten.nl.