Hiv projecten

ROTTERDAM – Mara heeft in het bijzonder aandacht voor mensen met hiv en aids in Rotterdam. Aandacht voor hiv is nog steeds hard nodig, want de groep hiv-geïnfecteerden in Rotterdam groeit en hun achtergrond is anders dan in de jaren negentig. Zo komen er steeds meer besmettingen voor onder hetero’s van niet-Nederlandse afkomst. Daarnaast is hiv in veel groepen met een etnische achtergrond nog steeds een groot taboe.

Zie hieronder informatie over de verschillende projecten van stichting Mara met aandacht voor mensen met hiv in Rotterdam.

Geestelijke Zorg
Bij Mara is er een geestelijk verzorger in dienst, die gesprekken voert met patiënten en hun dierbaren, en activiteiten voor hen organiseert.
>> Lees meer

HIV eetgroep
Iedere eerste en derde vrijdag van de maand vanaf 18.00 uur kunnen mensen met hiv en de vrijwilligers van Mara elkaar ontmoeten onder het genot van een maaltijd.
>> Lees meer

Positieve Krachten Bundelen
Doel van het ‘PKB’ project, is om de therapietrouw van migranten met hiv te verbeteren door het aanbieden van extra begeleiding door een seropositieve vrijwilliger.
>> Lees meer

The Group
The Group is een maandelijkse ontmoetingsplek waar jonge (msm) mannen van verschillende culturele achtergronden die leven met hiv hun gevoelens, angsten en hoop voor de toekomst zonder (voor)oordeel kunnen bespreken.
>> Lees meer

Wereld Aids Dag
Samen met vrijwilligers en partnerorganisaties organiseert Mara ieder jaar rond Wereld Aids Dag, 1 december, verschillende activiteiten in Rotterdam.
>> Lees meer

Hiv netwerk
Mara neemt deel aan het stedelijke netwerkoverleg rondom hiv en aids.
>> Lees meer

Vrouwenbijeenkomsten
Eens in de twee maanden komen vrouwen die leven met hiv samen in Rotterdam. Om ervaringen uit te wisselen, elkaar te steunen en van elkaar te leren.
>> Lees meer

Meer weten?
Neem contact op met Karlijn Bunnig, T: 010-4116085, M: 06-41535322, E: karlijn@maraprojecten.nl of met Floor van Orsouw, T: 010-4116085, M: 06-52152440, E: floor@maraprojecten.nl