Trainingen en meer

Mara biedt haar vrijwilligers de volgende trainingen of workshops aan:

De bovenstaande cursussen worden op verzoek ook aan geïnteresseerden en beroepskrachten gegeven. Er worden dan wel kosten berekend. Voor meer informatie over deze cursussen kun je contact opnemen met de contactpersoon die bij de betreffende cursus vermeld wordt.

Voor het volgen van andere cursussen en workshops verwijzen wij de naar de vrijwilligers-ondersteuningsorganisaties waar Mara mee samenwerkt: Zorgzaam 010 (Rotterdam) en www.denhaagdoet.nl of www.pepdenhaag.nl (Den Haag).

Handboek “Leer mij kennen”
Het handboek ‘Leer mij kennen’ vertelt over hoe je ontmoetingen kunt organiseren tussen mensen met verschillende achtergronden. Het is geschreven naar aanleiding van het succesvolle project Welkom in Rotterdam, dat Mara heeft uitgevoerd van 2005 t/m 2013. In dit project leerden ‘oude’ en ‘nieuwe’ Rotterdammers elkaar kennen en gingen samen op pad, met als doel een betere sociale samenhang in de stad.

Handboek “Rita’s Reisbureau”
Meer dan vijftien jaar heeft Mara in het project Rita’s Reisbureau vakanties voor mensen met een krappe beurs georganiseerd. Dankzij de inzet van vrijwilligers bemiddelde Rita in vakantieaccommodaties. De ervaring en kennis, opgedaan bij het organiseren van deze bijzondere vakanties, zijn in Rita’s Handboek gebundeld.